úvodní strana Pro děti a rodiny
PDF Tisk Email
pro děti a rodiny

 

Nabídky pro děti a rodiny od Pastoračního centra biskupství v ČB

 

  • NEJVĚTŠÍ PŘÍBĚHY VŠECH DOB V PODOBĚ HER, které vaší rodině přiblíží biblické příběhy.

Stačí kliknout na odkaz zde Informace o tomto projektu si můžete přečíst tady

 

  • KATECHEZE NA NEDĚLI PRO DĚTI: klikněte na tento odkaz

 

 

 

 
PDF Tisk Email
pro děti a rodiny
Úterý, 31 Prosinec 2024 00:00

 

Papežská misijní díla informují:

Rádi bychom vám představili druhou publikaci z nové řady misijních materiálů. Jedná se o cestopisné sešity, které reportážně zachycují misijní cesty po zemích, kde čeští dárci skrze Papežská misijní díla pomáhají.

Před časem jsme vám představili asijský Bangladéš, nyní přicházíme s africkou Tanzánií. Ze sešitů si postupně můžete vytvářet sérii, protože speciální sešití umožňuje zakládat tyto brožury do šanonu nebo kroužkového pořadače a mít je připravené na další využití. Budou se vám hodit pro práci s dětmi v rámci misijní výchovy nebo při setkáních Misijního klubka, kde plánujete probírat detailněji konkrétní misijní země. Ze sešitů se dozvíte nejen základní reálie, ale také spoustu zajímavostí, a dokonce i vtipných momentů, kterých je právě tohle tanzanské povídání plné, proto si myslíme, že může potěšit dospělého i dětského čtenáře.

 

Podpora misijního projektu - káva AgapéLuboš Fronk a P. John Sunday představují projekt pěstování kávy v Ugandě

 

Další akce a nabídky naleznete přímo na stránkách Pastoračního střediska https://prolidi.bcb.cz/

 

 

 
PDF Tisk Email
pro děti a rodiny

 

Školní rok 2023/2024

 
Nabízíme vašim dětem pravidelná setkání v hodinách náboženství. Ve vikariátu Prachatice se vyučuje náboženství ve školách (nepovinný předmět) a na farách. Přihlášku si můžete vyzvednout u katechetů, kněží, ve škole nebo vytisknout zde. V případě zájmu o přípravy ke svátostem se obracejte na kněze farností nebo na katechetu ve spádové škole. I mládež má svá pravidelná setkání.
 
přihláška na náboženství  PDF   DOC
 
Pro zpěváčky a malé muzikanty máme opět nabídku pravidelných setkání v dětské schole, kterou vede Petr Šrámek a Monika Fürstová. Schola spolu s kapelou Elaion doprovází mše s dětmi každou první neděli v měsíci. Těšit se můžeme i na pravidelné dětské mše v týdnu.
 
Setkání misijní růže s modlitbou misijního a živého růžence pro děti i dospělé v příjemném prostředí rodného domu misionáře sv. Jana N. Neumanna v klášteře sester boromejek probíhá vždy třetí středu v měsíci. 
 
I předškolní děti mají ve farnosti své místo. Schází se spolu s maminkami (kontaktní osoba Anežka Vlková). Maminky se také za rodiny modlí. Rády by nabídly i zapojení v hnutí Modlitby matek (kontaktní osoba Marie Šrámková).
 
Lenka Hanžlová, katechetka a vikariátní zástupce pro pastoraci
 
 
 
 
Podpořte prosím vydávání kvalitních křesťanských časopisů pro děti a mládež zakoupením předplatného vašim dětem a vnoučatům. (Možné i sponzorské předplatné.) Do vikariátu odebíráme:
 
DUHA – 15 ks + dárek na prázdniny 300,- Kč   www.mojeduha.cz
 
IN – dívčí svět – 11ks cca 550,- Kč příspěvek do nadačního fondu In  www.in.cz
 
NEZBEDA 11ks za 550,- Kč  casopisnezbeda.cz
 
Časopisy je možné objednat na mob. 603 859 190. Děkujeme.
 
 
 
 
PDF Tisk Email
pro děti a rodiny
Pátek, 26 Duben 2024 00:00

 

 

 

 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 Další > Konec >>

Strana 2 z 3
Sponsored by Abstract Joomla Theme | sify.com