PDF Tisk Email
Pro všechny farnosti

 

Dopis z fary ze 14. 9. 2021

 

Milí farníci a přátelé,

Po delším čase se na Vás opět obracím dopisem.

Především bych Vám chtěl několik věcí nabídnout.

O víkendu 4. a 5. září jsme měli moc pěknou pouť v Chrobolech. Na sobotní koncert chlapeckého sboru Boni pueri i na nedělní poutní mši svatou jsou velmi pěkné ohlasy. Pan biskup Vlastimil byl moc spokojený a bylo na něm vidět, že ho pouť posílila a povzbudila. Dokonce navrhoval, abychom v Chrobolech zavedli pravidelné mariánské mše svaté, kterých by se rád zúčastnil. Myslím, že je to velmi pěkná myšlenka.

Zde si můžete prohlédnout fotky z koncertu: 4. 9. 2021: Boni Pueri v Chrobolech | Člověk a Víra (clovekavira.cz)

A zde jsou fotky z nedělní poutní mše svaté:
5. 9. 2021: Poutní mše svatá v Chrobolech | Člověk a Víra (clovekavira.cz)
Pod fotkami hlavní galerie je ještě odkaz na doplňující fotky. Na ty se také podívejte.

V sobotu a v neděli 18. a 19. září v Prachaticích, podobně jako na mnoha dalších místech, proběhnou Dny evropského dědictví. V rámci této akce bude zpřístupněno mnoho kulturních a historických památek. Mezi nimi bude také náš prachatický chrám sv. Jakuba.
Byl jsem v této souvislosti požádán o komentované prohlídky našeho kostela. Velmi rád jsem této prosbě vyhověl. Prohlídky se uskuteční v sobotu v 11.00 a v 15.00 hodin. Budou zaměřeny především na to, co bylo objeveno a opraveno při rekonstrukci chrámu v posledních dvou letech. Velice rád bych Vás na tyto prohlídky pozval. Je to, myslím, pěkná příležitost pozvat do kostela i ty, kteří do něho běžně nechodí.

Přeji Vám všem pěkné a požehnané dny babího léta

P. Petr


 

 
Sponsored by Abstract Joomla Theme | sify.com