PDF Tisk Email
Pro všechny farnosti

 

Dopis z fary z 8. 5. 2021
 
Sestry a bratři v Kristu, milí farníci a přátelé!
 
Příští sobotu 15. května od 10.00 hodin požehnáme při slavnostní bohoslužbě nový oltář a další liturgické vybavení kostela sv. Jakuba v Prachaticích při příležitosti jeho znovuotevření po rekonstrukci.
Mši svaté bude předsedat otec biskup Vlastimil Kročil a budou ji sloužit také kněží našeho vikariátu a ti kněží, kteří mají k Prachaticím osobní vztah.
Dále jsou na mši svatou pozváni představitelé našeho města, představitelé politického, společenského a kulturního života a především ti, kteří se na opravě našeho chrámu nejvíce podíleli. Mezi nimi také dárci, kteří v některých případech darovali opravdu veliké peněžité dary.
 
Velice rád bych pozval Vás všechny, ale z hygienických důvodů to není možné. Proto vám chci nabídnout možnost sledování přímého přenosu této bohoslužby. Je k tomu objednána profesionální firma, která přenos zajistí. Odkaz na tento internetový přenos je na stránkách biskupství českobudějovického www.bcb.cz a to hned na úvodní straně. Návod na to jak přenos pustit je tam uveden. Stačí kliknout na obrázek po otevření podrobností zprávy. Můžete si to dopředu vyzkoušet. Přímý přenos začne v cca 9.55 hodin. Video si pak budete moci kdykoli pustit ze záznamu. Sdělte, prosím, možnost sledovat bohoslužbu v přímém přenosu či ze záznamu svým blízkým a známým, na které nemám adresu.
 
Po bohoslužbě zůstane kostel otevřený a následující neděli již zde budeme mít farní mše svaté.
Těším se na setkání s Vámi při těchto příležitostech.
 
Mějte se pěkně a Pán ať Vám žehná
 
P. Petr
 

 

 
Sponsored by Abstract Joomla Theme | sify.com