PDF Tisk Email
Pro všechny farnosti

 

Dopis z fary z 16. 4. 2021

 

Bratři a sestry v Kristu, milí farníci!
 
Dnes bych se rád věnoval dvěma věcem. 
 
Nejprve bych chtěl poděkovat Vám všem, kteří jste mi projevili různým způsobem podporu v nepříjemné záležitosti anonymních útoků před Velikonocemi. Mnozí z Vás jste mi napsali e-mail, sms, telefonovali jste mi, chtěli jste mi udělat radost nějakou sladkou drobností. Moc si toho vážím. Opravdu mě to povzbudilo a potěšilo. Cítil jsem také podporu Vašich modliteb. Potvrdilo se staré dobré pravidlo, že v nouzi poznáš přítele. I díky tomu mi náš Pán dopřál prožít pěkné a požehnané velikonoční bohoslužby i celé dny, přestože za dveřmi kostela byla městská policie. Ta se k nám ale chovala velmi ohleduplně a citlivě.
Podle různých indicií se zdá, že anonymní udavač je sice o životě v naší farností dobře informován, není však z našeho farního společenství. To je, myslím, velmi dobrá zpráva. Podle tvrdosti, arogance a agresivity projevené vůči mně, panu biskupovi a panu starostovi to musí být velmi nešťastný a smutný člověk. Je potřeba se za něho modlit!
 
V tomto týdnu jsme s diecézním biskupem Vlastimilem Kročilem domluvili svěcení nového liturgického vybavení našeho kostela a jeho požehnání po rekonstrukci.
Bohoslužba se svěcením bude v sobotu 15. května v 10.00 hodin. Kvůli pokračujícím hygienickým opatřením bude určena pouze pro jmenovitě zvané. Budou to především Ti, kteří se o opravu nejvíce zasloužili. Pracovníci fondu IROP, zpracovatelé projektu, pracovníci Památkového ústavu, jednatelé firem, vedoucí restaurátorských skupin apod. Při této bohoslužbě bude příležitost jim poděkovat za skvělou práci. Z bohoslužby bude zajištěn přenos a záznam.
Po této mši sv. už zůstane kostel otevřený pro veřejnost a následující neděli zde jako farnost oslavíme slavnost Nanebevstoupení Páně. Bude to, myslím, pěkné slavnostní zahájení liturgického života v opraveném chrámě. Budeme se však samozřejmě muset řídit aktuálními hygienickými opatřeními.
Prosím Vás tedy ještě o trochu trpělivosti. Zbývající čas využijeme k několika dokončovacím pracím a k postupnému stěhování z kostela sv. Petra a Pavla a z provizorní kaple na faře.
 
Mějte se moc pěkně a přeji Vám požehnané dny velikonočního období
 
P. Petr
 
 
 
Sponsored by Abstract Joomla Theme | sify.com