PDF Tisk Email
Pro všechny farnosti
Středa, 10 Červen 2020 20:17

 

Dopis z fary z 10. 6. 2020

Sestry a bratři v Kristu, milí farníci. Jsme uprostřed týdne, proto bych Vás chtěl opět seznámit s programem na nejbližší dny.
 
Zítra ve čtvrtek 11. června máme další z koncertů Dnů duchovní hudby. Tentokrát vystoupí soubor Dyškanti. Začátek je jako vždy v 19.00 hodin. Koncert bude v kostele sv. Petra a Pavla. Vstup je bezplatný.
 
V pátek 12. června budeme mít u nás, podobně jako v mnoha dalších chrámech, Noc kostelů. Stejně jako loni i letos se bude odehrávat v kostele sv. Petra a Pavla. Letos nebudeme mít mši svatou na konci programu, naopak jí program zahájíme v obvyklých 18.00 hodin. Následovat bude koncert chrámového sboru, komentovaná prohlídka a program bude ukončen koncertem prachatických „klarineťáků“. Podrobnosti na plakátech.
 
V sobotu budeme mít svatbu Václava Mareše a Siminy – Floriny Borz. Lásku úctu a věrnost si slíbí ve 13.00 hodin v kostele Panny Marie v Chrobolech. Protože bude druhá neděle v měsíci, čeká nás zde také mše svatá. Bude jako obvykle v 11. hodin a bude to mše sv. po delší odmlce vyvolané pandemií. Tato odmlka byla přerušena pouze slavnostní bohoslužbou s biskupem Vlastimilem v rámci mariánské novény. 
V 18.00 bude pravidelná mše sv. v kapli v Žernovicích, která bývá vždy v sobotu před druhou nedělí v měsíci.
U Petra a Pavla bude sobotní mše sv. s nedělní platností v 17.00 hodin. 
 
Vrcholem celého týdne je pro nás křesťany neděle spojená se slavením Eucharistie. Tentokrát to bude ještě zdůrazněno tím, že budeme slavit slavnost Těla a Krve Páně neboli Boží Tělo. Budeme při bohoslužbě děkovat za nesmírný a námi často nedoceněný dar Božího sebedarování, kdy se velmi intimním způsobem setkáváme se svým Spasitelem, který se nám dává za pokrm a nápoj.
 
Protože došlo k dalšímu uvolňování hygienických opatření, z nichž se nás týká především zrušení povinných rozestupů, nebude již potřeba k nedělním bohoslužbám v Prachaticích žádných rezervací. Z opatření se nás při mši svaté týká již vlastně jen nošení roušek a používání dezinfekce.
 
V pondělí 15. 6. v 19.00 hodin bude mít náš kaplan P. Rafael Kaca přednášku o nové evangelizaci v galerii v klášteře sester boromejek.
 
Ještě bych Vás chtěl informovat o tom, že pouť ke sv. Janu Nepomuku Neumannovi se letos uskuteční v sobotu 20.6. Poutní mše svatá bude sloužena v 10.00 hodin v kostele sv. Petra  Pavla a hlavním celebrantem bude pan biskup Pavel Posád. O dalším programu Vám ještě napíšu.
Připomínám také, že ve všech našich kostelech je k dispozici nové číslo našeho vikariátního časopisu Jan Prachatický.
 
Mějte se všichni moc pěkně a požehnaně
 
P. Petr
 

 

 
Sponsored by Abstract Joomla Theme | sify.com